Wersja polska   Polska   English version   Wielka Brytania   Version en Español

Z życia Polonia Semper Fidelis

Solidarność

Sprawy polskie na Litwie Warto przeczytać Galerie Tragedia smoleńska
Wieści ze Lwowa Kluby Gazety Polskiej Książki warte przeczytania Zdrowie Dział sportowy
Polonii Semper Fidelis
Wiadomości Przedziwne

NASZA

FILMOTEKA

DOKUMENTU

Zaprzyjaźnione strony:

Liczba odwiedzin:

Oświadczenie nr 1 z dnia 16 czerwca 2011 roku w sprawie nadchodzących wyborów
do Sejmu i Senatu Rzeczypospolitej Polski

W październiku 2011 roku, na mocy nielogicznej i stronniczej decyzji rządzacej partii PO oraz jej przedstawiciela, pełniacego najwyśzy urząd w Państwie Polskim, odbedą się wybory do Sejmu i Senatu Rzeczypospolitej.

Polonia Semper Fidelis jako organizacja niezależna Polaków w kraju i na emigracji, popierająca wszelkie dążenia do jedności Sił Polskich przeciw obecnie rozbestwionemu złu lewactwa różnej nazwy, wita z radością zrozumienie dla unifikacji Polaków w takiej czy innej formie, wyrażone przez niektóre siły polityczne w naszym kraju.

Z radością witamy i w pełni popieramy zblokowanie się na listach wyborczych Unii Polityki Realnej z Polską Prawicą. To wielki krok naprzód, by wznieść się ponad rozbijające nas podziały oraz potwierdzenie, że w beznadziei politycznego rozdrobnienia - tak potrzebnego lewackim wrogom Polski - potrafimy się wszyscy odnaleźć, niezależnie od różnic programowych. Łączmy nasze wysiłki w krótko lub długotrwałych koalicjach czy porozumieniach na bazie właśnie wspólnych ideałów. Temu właśnie służy Polonia Semper Fidelis i to popieramy i będziemy z całą mocą popierać.

Wierzymy, że Prawo i Sprawiedliwość jako równie realna partia, która służy Narodowi Polskiemu dostrzeże oświadczenia i stanowiska, wydane w ostatnich miesiącach zarówno przez Polską Prawicę, jak i przez Unię Polityki Realnej. Istnieje wiele punktów programowych, na bazie których można jeszcze zbudować jedność wyborczą. Nieważne przy tym czy będzie się to nazywało porozumieniem, koalicją czy inaczej. Nie rzuca się kamieniem w tego, który oferuje chleb - jak mawia Ewangelia.

Polonia Semper Fidelis na dzisiaj w pełni popiera zarówno Prawo i Sprawiedliwość jak i koalicję UPR-PP i pozostawia naszym członkom z tych partii pełna swobodę głosowania. Jednakże stanowczo opowiadamy się za dalszym łączeniem wysiłków na rzecz jakiegoś realnego porozumienia na linii PiS-UPR-PP. Wynika to choćby z prostego faktu, że nie jest do zaakceptowania sytuacja, w której Prawo i Sprawiedliwość będzie w mniejszości parlamentarnej, niewładnej dokonać czegokolwiek przeciw rozbestwionemu złu i chamstwu lewactwa, zaś inne partie nie przekroczą nawet progu wyborczego.

W jedności siła !

Za zgodność:

Stanisław Matejczuk

Koordynator PSF

Popieramy polskie oraz przyjazne Polsce businessy